SubID’s gebruiken en dynamisch invullen

Het subID is een code die je zelf in iedere link kan toevoegen. Als je iedere affiliatelink een uniek subID meegeeft, kan je in het systeem kan je zien hoevaak dit subID is aangeroepen (oftewel hoe vaak er op een link geklikt is). Ook zie je het aantal transacties per subID. Hierdoor weet je via welke link, welke transactie is gegenereerd. Lees hier meer over subID’s.

In vergelijker kan je zelf ook een subID toevoegen. Dit kan je invullen in de generator. Ook geven we per vergelijker mee welke vergelijker gebruikt is, en andere informatie die wij voor jou als publisher nuttig achten en die ons helpt de vergelijkers te optimaliseren.

Welke subID’s gebruiken we?

Ieder subID in de vergelijker start met de volgende parameter ‘dai_’. Dai staat in dit geval voor Daisycon. Daarna korten we het type vergelijker af. Hieronder geven we een overzicht van de afkortingen:

Dai_av = Daisycon Autoverzekeringvergelijker
Dai_ev = Daisycon Energievergelijker
Dai_so = Daisycon Sim Only-vergelijker
Dai_mv = Daisycon Mobiel vergelijker
Dai_zv = Daisycon zorgverzekeringvergelijker
Dai_wsv = Daisycon wintersportvergelijker

Dynamisch subID’s meegeven

Soms kan het voor publishers handig zijn om dynamisch subID’s in te vullen. Hieronder omschrijven wij hoe je dit doet. Je moet hier wel enige programmeerkennis voor hebben:

De Javascript code die terug krijgt bij de generators op de website bevatten allemaal een variabel voor een SubID. Op basis van het formulier wordt hier een waarde ingevuld, maar het is uiteraard ook mogelijk om je eigen code hier in door te voeren.

Zo zou je bijvoorbeeld door middel van JavaScript kunnen invullen wat de referrer is, of natuurlijk hier een check voor schrijven. Dit zou je kunnen doen met document.referrer. In geval van de Sim Only-vergelijker ziet het er dan bijvoorbeeld zo uit zien:

<script type=”text/javascript”>

var daisyconSimonlyMediaId=22848;

var daisyconSimonlySubId=document.referrer;

….rest van de code

 

Uiteraard zou je dit ook door middel van PHP kunnen doen, zoals bijvoorbeeld:

<script type=”text/javascript”>

var daisyconSimonlyMediaId=22848;

var daisyconSimonlySubId='<?php echo $variable;?>’;

….rest van de code